måndag 31 maj 2010

Att äga sina misstag

Nyss gjorde jag en lite halvjobbig men ändå kul grej. Jag sökte upp en gammal vän som jag tidigare har betett mig rentav dumt mot och bad om ursäkt. Det var lite jobbigt att på sätt och vis uttrycka att jag hade varit elak men samtidigt så roligt att få prata lite med henne igen.

Hon skrattade åt mig och tyckte inte att det behövdes men för mig var det viktigt att få äga mina egna misstag. Självklart hade jag kunnat att bara strunta i det hela och tänka att hon säkert förstod men på något sätt kändes det lite som att fuska.

Nu drar jag alla möjliga paralleller till skolvärlden. Det är så viktigt att få äga sina misstag. Både de på papper och på andra sätt.

onsdag 19 maj 2010

Pengabristens makt är stor

Ibland blir vi lite osams, min man och jag. Speciellt när vi diskuterar elever med särskilda behov. Min man, som har ett förflutet som elev-assistent, menar att det inte går att hjälpa alla. Efter mycket om och men så förstod jag äntligen att han menade att de ekonomiska resurserna saknades för att hjälpa alla.
Tur att det var det som han menade eftersom det annars hade lett till en skilsmässa. En som hade blivit svårförklarad i sociala sammanhang "Amen han hade ju en taskig människosyn..."

Jag kan ju inte göra annat än att hålla med honom. Så länge pengarna som kanske kan betala en specialpedagog eller ett par extra assistenter inte existerar så är det kört. Hur trist det än må vara.

Nu funderar jag över hur bitter jag hade varit om jag hade varit en utav dessa förlorade barn.

=(