torsdag 8 oktober 2009

Problem

Man lär sina barn och barn överhuvudtaget genom att visa hur man ska göra snarare än att säga det. Allt enligt det gamla ordspråket "Barn gör inte som man säger utan som man gör"
Slutar det här någonsin? Finns det någon ålder när vuxna eller ungdomar helt enkelt sätter sig ner och kommer fram till att "Ahja nu tänker jag lyssna istället för att se" och när händer detta isåfall?

Oavsett så blir det svårt eftersom det mesta får trista konsekvenser hur man än gör. - Vi försöker visa att man inte behöver köpa allt man ser utan att man kan planera osv. Vi tar med oss lunchlådor till skolan för att spara pengar. Problemet är att det som vi inte lägger ut i pengar får vi betala med tid.

Personligen hade jag hellre betalat lite extra bara för att slippa stressa och lägga tiden på barnen istället och jag kan tänka mig att de funderar massor på varför vi gör som vi gör när det bara leder till att vi är mindre glada och har mindre tid till att leka. Ibland är det lätt att glömma bort vad som är viktigt helt enkelt.s

Inga kommentarer: