söndag 26 oktober 2008

Tentaångest 4

Nu är exan inlämnad och bara väntan återstår. Men det är skönt för nu är det out of my hands.

En sak som jag har funderat lite på mellan varven är det är med människors fixering vid tillväxt. Allting ska alltid bli bättre, större eller högre. Vadan detta? Det är ju helt sjukt egentligen att företag hela tiden förväntar sig en ekonomisk tillväxt. Att om man går lika eller lite back så är det jättehemskt. Ingenting är statiskt utan allt måste förändras och det kan inte bli bättre hela tiden. Hur skulle det se ut då? Alla skulle glida omkring med colgate flin och gymma hela tiden. Låter inte roligt alls. Skämt åsido. Tillväxt hela tiden låter inte som en naturlig sak. Det måste finnas en balans i allt.

Samma med skolans resultat. Det är orimligt att tro att just den svenska skolan hela tiden ska prestera bättre och bättre men att inget annat land gör något för att höja just sina egna resultat.
Att det går sämre och sämre för Sverige rent resultatmässigt tjatas det om hela tiden. Allt baseras naturligtvis på statistik men det är bara siffror. Siffror man dessutom kan tolka. Alltså ingen exakt vetenskap om den inte ställs mot en massa andra saker. Det börjar att bli trist att läsa morgontidningarna nu. (För närvarande har jag 2 =)

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

Tojjan... sa...

Andra stycket "äger fett", som min nioåring säger! Huvudet på! Skrattade gott om tankeställaren där alla andra länder stagnerar medan vår svenska skola rör oss framåt i tvåhundra knyck...

//Viktoria

Sanna sa...

Jo jag har funderat på det ganska mycket. Det är jobbigt att ständigt behöva ligga på topp. Sverige kommer att gå in i väggen eller så.