tisdag 13 januari 2009

Boktips #2

Ninaninaninana osv.
Neal Stephenson har skrivit Snow Crash, en cyberpunk sci-fi roman, som har vunnit ett flertal priser. Den återfinns även med på listan över de 100 böcker som Time tycker är de viktigaste sen 1923. Hur de har kommit fram till just den listan vet jag inte men jag gillade i alla fall boken. Den fick mig att tänka nya tankar gällandes en massa olika saker. Först och främst hur jag förhåller mig till andra människor, internet, religion. Ja verkligen en massa olika saker. Jag är egentligen inget fan alls av Sci-fi. Jag brukar snarare ha väldigt svårt för allt vad sci-fi heter. Den här boken tycker jag i alla fall var bra. Visst finns det vissa negativa aspekter också men den har helt klart fler plus än minus.

Ett annat plus är att jag fick tipset om den här boken från början av en elev på min partnerskola. Vi fick kontakt helt plötsligt. Riktig äkta kontakt mellan två människor när båda är närvarande och på samma våglängd. Sånt är nog inte helt vanligt. =)

Jag försöker ofta läsa de böcker som jag blir tipsad om men det är inte alltid jag hinner eller ens hittar böckerna som jag får tips om. Den här läste jag på engelska så det kändes nästan som skolarbete.

Imorgon börjar allvaret igen. Puh.

2 kommentarer:

Morrica sa...

Vad heter boken? *nyf*

Sanna sa...

Härligt att jag missade ngt så viktigt som titeln. Snow Crash heter boken iaf. =)