lördag 17 januari 2009

Personkemi

Återigen en komihåg om att det är oerhört viktigt med personkemi. Jag har svårt för den lärare jag kommer att träffa mest den här terminen. Hon är den lärartyp jag hoppas att jag verkligen inte kommer att bli i slutänden. (Om man nu kan sortera in människor i fack vilket jag inte vill eller oftast gör)

Jag tror att det kommer att bli svårt med henne. Riktigt svårt. Man får nog bita i det sura äpplet och hoppas på det bästa. Mest för att jag inte kan ändra situationen. Jag tror tyvärr att det kommer att påverka mitt betyg i slutänden. Kanske inte på grund av läraren men mer min ovilja inför henne. Jag tror att det kommer att påverka mina uppgifter och hur mycket arbete jag lägger ner på det.

Det kanske blir en nyttig grej inför framtiden. Hur gör man egentligen om personkemin inte stämmer med sina elever? Självklart måste man ju alltid vara professionell men kan man verkligen vara det fullt ut?

4 kommentarer:

Morrica sa...

Två råd skulle jag vilja ge dig: skriv dagbok kring din kurs med den här läraren, skriv vad hon gör, hur du reagerar och en liten reflektion kring hur du tänker om din egen reaktion, just där och då. Du kommer att lära dig massor om utlärning och relationer på det.

Det andra rådet: när det blir för påfrestande, lyssna på dödsmetal. Det sköljer din själ ren som en dusch under ett vattenfall efter en vandring i öknen.

Tojjan... sa...

Det ä r okej att inte gilla alla. Så länge man är rättvis i klassrummet och är den classroom-manager som du ska vara enligt konstens alla regler, tror jag att en mindre väl fungerande personkemi inte märks.

Om personkemin mellan dig och läraren inte kommer att funka och det skulle påverka omdöme/betyg, ska du ta upp det med studentkåren.

Du tänker dock så klokt, och jag är glad att jag får ta del av dina resonemang.

Kram V

Sanna sa...

Tack båda för fina råd. Jag ska definitivt testa att skriva dagbok runt kursen. - Om inte annat blir det nyttigt att se hur jag tänker kring hennes agerande.

Dödsmetal hmmm - ja varför inte ? Har du något speciellt du kan rekommendera? =)

Tojjan du har rätt i att man ska gå till studentkåren om saker inte funkar. Det kommer eventuellt att behöva bli så om allting vill sig tillräckligt illa.

Morrica sa...

Absolut har jag ett tips:

http://www.havok.se

Season of the Locus FTW