fredag 23 januari 2009

Det borde vara så enkelt

Lärandet ligger bland annat i att krocka sina tankar mot någon annans. Någon som inte delar samma tanke. Då uppstår förhoppningsvis något. En ny tanke. En lärdom. Lite förståelse.

Det trista är att det är jobbigt att krocka. Livet är enklare med lite samsyn. Eller ganska mycket samsyn. Dessutom bör man inte vara alltför våldsam när man krockar tankar för då uppstår inga nya. Frustration föder framgång säger man men stämmer det alltid? Kan inte samsyn någonsin föda framgång?

Varför är allt en trasa?

2 kommentarer:

Morrica sa...

Samsyn föder ofta framgång, både om man menar att se samma saker när man betraktar något och att se på samma sak, även om man ser den annorlunda. Skratt behövs också, mycket skratt, lite krock, lite vägvisande, mycket arbete, mycket samsyn och många nya synvinklar, utmaningar i kubik, beröm och konstruktiv kritik, feedback och feed, ungefär så ser jag på saken.

Tojjan... sa...

Ibland kan det vara smart att vara beredd på både bromspedal och med handbroms i diskussioner med andra. Jag brukar tänka på ett citat som finns i ett sk tolvstegsprogram för missbrukare:
"Hjälp mig förstå det jag inte kan förändra...//"

Att krocka kan vara gott, men ja det smärtar ofta en del.

//Tojjan