måndag 26 januari 2009

Vänliga veckan

Okej. Nu ska jag försöka på allvar att vara snällare än vad jag brukar. Ju lösare jag definierar det desto enklare blir det för mig.
Jag börjar med att imorse försöka lämna över min morgontidning till en kvinna på tåget som såg väldigt uttråkad ut. Hon avböjde vänligt. Hon trodde säkert att det var en metro ;)

Jag ska hålla ögonen öppna och se vad min hjälpsamhet mot totala främlingar leder till. Förhoppningsvis sprider det sig som ringar på vattnet likt filmen "Move Pay it forward" eller "skicka vidare" som den heter på svenska. I ärlighetens namn blir jag nöjd om det leder till att en endaste individ håller dörren öppen för någon annan på min högskola. Det är verkligen jättetrist att folk är så dåliga på det.

Förhoppningsvis leder det till att jag själv blir en trevligare människa. Snällare mot främlingar helt enkelt. =)

3 kommentarer:

Morrica sa...

Jag önskar ibland att jag inte vore en sån petimäter, särskilt inte mot folk som har vänliga veckor, men filmen heter Pay it Forward =/

Tojjan... sa...

Filmen är grymt bra. Har många gånger tänkt pröva dess budskap på mina elever, men fegat ut. Vågar jag?

Håller tumme för din vänliga vecka. Din inställning behövs, och lagen om Karma regerar! Jag anammar din inställning och ska tänka på att vara snäll jag med, denna veckan.

//Kram V

Sanna sa...

Morrica Äh det är roligt med ... hur man nu skriver petimäter i plural.

Jag visste det egentligen men det är en sån dag =) Jag skrev i alla fall inte med det och som jag nyss såg i mailet som jag tänkte skicka till en av mina lärare i Engelska. Det hade varit riktigt illa ;)

Tojjan:
Klart du vågar - det värsta som kan hända är väl att det inte funkar och då kan man diskutera det också. =)


Med närmare eftertanke kanske jag borde byta det till optimistiska veckan ;)