torsdag 26 februari 2009

Glad

Imorse sökte jag upp min handledare på tåget. Vi hade ett väldigt givande samtal om människosyn och hur man förhåller sig till eleverna..
Hon hävdade att eftersom man som lärare alltid är i maktposition så måste man vara väldigt försiktig och mindre trångsynt. Jag tror självklart att hon har rätt.
Hela den här debatten om att det var bättre för är korkad. Det var inte bättre förr. Det var annorlunda. Den situationen som var då är absolut inte samma situation som är nu. Man kan inte bara ta samma sätt och hoppas på att det funkar nu också.

Jag förstår inte heller hur den auktoritära atmosfär som rådde skulle kunna vara positiv. Det är två saker som i min värld inte fungerar ihop. Auktoritär är bara ett ord som är bra om man nu vill ha ett gäng elever som fungerar som får och inte individer. Vem vill det och isåfall varför?

6 kommentarer:

Tojjan... sa...

Klok handledare du har! Som classroom manager förtjänar du din respekt, du får den inte per automatik.

Bra inlägg.

//Tojjan

Anonym sa...

"Vem vill det och isåfall varför?"

Björklund vill nog inte det, men det är vad hans politik leder till... Han, och andra som står för samma syn, förstår inte bättre helt enkelt. De ser tillbaka på gamla tider och hoppas på att kunna vrida tillbaka klockan.

Tojjan... sa...

Christermagister: Gott att någon genomskådar herr Björklund. Jag kan bli tokig på den mannens idiotiska idéer och ju mer han talar om skolan, desto mindre insatt verkar han.

Vad kan man göra?

//Tojjabn

Sanna sa...

Vända andra kinden till och bjuda in honom till verkligheten ?

Tojjan... sa...

Klokt och sansat, Sanna. Bra att det finns någon (av oss?) som kan hålla huvudet svalt och inte storma iväg i affekt... ; )

//Tojjan

Sanna sa...

Haha ibland så ;)