måndag 9 mars 2009

Dröm om Björklund

Inatt så hade jag ytterligare en spännande dröm. Bland annat drömde jag att jag skrev ett brev till Jan Björklund. Det var inget argt brev utan snarare ett brev som förklarade min syn hur skolan borde vara och varför. Jag tror till och med att jag var väldigt personlig i min inledning. Det var något i stil med "Käre Jan eller får jag kalla dig Janne?"

I ärlighetens namn - bara för att någon har idéer som inte verkar så genomtänka - får eller bör man verkligen skriva en massa elakheter? Hur stor är chansen att den personen lyssnar på ens tankar och åsikter och inte går i någon slags mental försvarsställning?
Janne är väl också människa? Trots att han är en offentlig person. Det är nog svårt både för honom och för alla oss andra att skilja de två delarna åt. Frågan är om de två delarna faktiskt borde vara så åtskiljda egentligen? Det kanske är riktigt dumt att tänka på dem som två delar istället för en.

Någon gång, förhoppningsvis snart, så ska jag skriva ett brev till Janne. Ett riktigt brev där jag förklarar min syn på hur skolan borde vara. Det är en skrivuppgift på riktigt. En som har både en genomtänkt mottagare och ett genomtänkt budskap. Då blir inte heller själva tanken på struktur så främmande och dum. Jag undrar om han kommer att svara ;)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

Tojjan... sa...

Hej, och god middag!
Det är klart att Janne (ler) är människa han med. Men som offentlig person i regeringsposition får han vara beredd på att bli ifrågasatt och granskad. Jag anser däremot att man (media och andra) ska skilja på privatpersonen Janne och poltitikern Janne. alla har rätt till en privat sfär. Så cok han.

Jag tycker att vår minister har taggat ner senaste tiden. Är inte lika övertygande i sina argument och idag på morgonen gav han ett högst tveksam intryck i SVT:s morgonsoffa. Vet ej varför, han kanske är lite ledsen efter senaste tidens motargumenterande? Eler så inser han att det är inte med tukt vi förbättrar den svenska skolan?

Det är klart han svarar om du skriver ett brev. Säkert inte personligen då det finns folk anställda för att sköta sådant, men alla brev och mail diarieförs, och merparten får svar. En gång skickade vi kort till en svensk statsminister när vi tågluffade genom Europa. Han svarade, det tog tre månader, men ändå ett svar!

När du författat ditt brev hoppas jag du lägger ut det här. Alla tankar till Björklund är intressanta, oavsett var vi står politiskt.

//Tojjan