lördag 15 januari 2011

Denna konstiga syn på förskolan

Lite då och då trillar jag över kommentarer eller åsikter som får mig att fundera. Som när lärare spyr ur sig en massa galla över förskolan och pedagogerna där. Som om skolan vore "finare" och bättre. När började detta vi och de tänkande och varför finns det kvar?

Förskolan är väl på något sätt en ganska viktig grundsten inom skolan eller är jag helt ute och cyklar nu?

2 kommentarer:

svenne sa...

Jag hoppas att dagis aldrig kommer att bli en grundsten inom skolan. Vi står i valet om vi skall låta vår yngste son börja i F klassen (dagis) eller inte. Våra tre tidigare barn har blivit skoltrötta redan i årskurs två. Tror någon verkligen på att det skulle hjälpa att börja ännu tidigare? De flesta av mina yngre vänner som är i 24-28 års ålder pluggar fortfarande utan några utsikter att få arbete. Att spy galla över dagis/förskola är väl att försöka skjuta sina problem över på andra.

Sanna sa...

Hej Svenne!
Jag har en känsla av att många tycker att den Svenska skolan ligger "efter" rent betygsmässigt. Kanske det är anledningen till hetsen med just SKOLA och att förmå även små barn att socialiseras in i hur man ska göra i skolan. Inte undra på att man blir skoltrött redan då.

Visst är det synd att skjuta över problemen på något eller någon annan och därmed inte äga sina egna problem