fredag 23 oktober 2009

Grupparbetet igen

Phew -
Grupparbetet gick bra tillslut trots obefintlig arbetsinsats från vår tredje gruppmedlem.

Efter mycket om och men + olika runtfrågningar så kom vi fram till att vi kunde ha jobbat mer på kommunikationen. Det hade knappast löst problemet men det hade kanske underlättat för alla parter.

Det är konstigt att kommunikation är såpass viktigt i så många lägen. Nu känner jag att jag behöver lära mig att kommunicera bättre. Alltid är det något.

4 kommentarer:

Morrica sa...

Kommunikation är nog det allra viktigaste verktyget i en lärares verktygslåda, det var nog på någon nivå ett väldigt lyckat arbete när en sån viktig insikt fick spela huvudrollen!

Sanna sa...

Jo det är sant - men det blev mer som en bonusinsikt snarare än en huvudinsikt. Jag menar absolut inte att klaga - det bara känns så självklart att jag egentligen undrar vad jag håller på med.

Morrica sa...

Det som känns så självklart att man nästan skäms för att nämna det är ofta viktigt att sätta ord på. Det är paradoxalt, men man måste hålla i minnet att det inte är lika självklart för alla, trots att det kan vara något oerhört viktigt, som här kommunikation. Det är inte alltid huvudinsikterna som är de i längden viktigaste.

Sanna sa...

Det är sant - eller så är det nog just de sakerna som är huvudinsikterna på grund av sin egen viktighet. Det värsta är att jag är rädd för att glömma bort det just för att det känns som så självklart. Vad gör man då förutom att vara glad om man kommer på det igen?