torsdag 21 januari 2010

Framtida övning?

En tanke slog mig precis när jag surfade runt på en kurshemsida. Det finns en uppsjö av olika uppsatshemsidor. Kanske kan man använda sig av dessa inom undervisningen. Varför inte exempelvis låta eleverna välja en uppsats som någon annan har skrivit och sedan komma med egna förslag på förbättringar. Dels så kanske de kan lära sig att mer kritiskt börja granska texter både sina egna och andras och dels så kanske det sår ett embryo eller två till att arbeta mer med sitt skriftliga språk.

Kanske exempelvis gruppövningar där språket diskuteras - hur uppfattar alla gruppdeltagare innehållet osv. Finns det ord som inte alla förstår och hur kan man skriva om meningar? Eller varför inte en diskussion om vad som är plagiat eller bara en ren "nu kollar vi källorna och ser om vi skulle ha gjort på samma sätt"

Jaja den här ska jag spara på till framtiden. Kanske kommer jag att tycka att det är en lika bra idé då?

4 kommentarer:

Morrica sa...

Det är jag övertygad om, det är ju en väldigt bra idé!

Malin sa...

Hej hej,

Jag är också en lärarkandidat som bloggar. Om lärarkandidatlivet och allt vad det innebär.

Det finns alltså åtminstone en till som är så pass intresserad av sitt blivande yrke att det är värt att bloggas om. Spännande!

Min bloggadress är:
www.ienblivandeundervisareshuvud.blogspot.com


Hälsa gärna på!

Mvh Malin

Sanna sa...

Hej Malin!
Roligt med flera bloggande kandidater. Just nu är jag föräldraledig så jag bloggar inte så jättemycket om mina studier men jag kommer helt klart att titta in i din blogg.

smidigast i stan sa...

Det är en kanonidé som dessutom passar med målformuleringarna i många ämnen. Gör ett samarbete av det med något annat ämne också, när du ändå är i farten :)