tisdag 12 januari 2010

Jag lever fortfarande

Just nu slits jag mellan att vilja vara föräldraledig på heltid och vara föräldraledig och samtidigt läsa några kurser.Lite för att jag känner mig rädd för att tappa studiemotivationen men mest för att jag tröttnar snabbt på att rota runt hemma och har aldrig förstått det här med öppen förskola.

Det är ju egentligen en rolig tanke. Jag kanske själv behöver skolas in på det här med den öppna förskolan och att vara föräldraledig. Återigen en reflektion som får mig att fundera över hur många barn det är som skulle vilja göra annorlunda mot hur de förväntas att göra.

Det blir så ... dumt. När man är liten så förväntas man alldeles för ofta att rätta in sig i ledet men man ska inte göra det som vuxen på samma sätt utan då förväntas man att tänka själv. Hur ska det gå ihop egentligen?

1 kommentar:

Tojjan... sa...

Jag upplever att man även som vuxen förväntas, ibland lite för ofta, att rätta in sig i ledet. Inte minst som "färsk" lärare.

Jag tror att behovet av att ha ett rakt led, för många människor är livsviktigt. Hur snett jag än vill ha mitt led, kan jag förstå deras behov.

Men det där med Öppna förskolan, nej se det har jag svårt att fatta... Är nog för o-mammig...